Байерн Мюнхен се подигра по шампионски с Шалке при завръщането на Бундеслигата


Байерн Мюнхен се подигра по шампионски с Шалке при завръщането на Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

6364 0

Шампионът на Германия и Европа - Байерн Мюнхен, буквално помете тима на Шалке 04 с разгромното 8:0 като домакин в откриващия мач от първия кръг на новия сезон в немската Бундеслига. Баварците водеха с 3 гола още на почивката, но не проявиха никаква милост към своя съперник, отбелязвайки още пет попадения през второто полувреме.

Серж Гнабри се отличи с най-много попадения в срещата - 3 на брой, докато новото попълнение на баварците Лирой Сане записа две асистенции и вкара едно попадение в мрежата на бившия си клуб. Звездата на тима Роберт Левандовски пък се отчете с гол от дузпа и две асистенции. Как се разви срещата по минути - четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра шампионите излязоха напред в резултата. Йошуа Кимих изпрати дълъг пас зад отбраната на Шалке, който бе отлично овладян от Серж Гнабри. Нападателят на баварците финтира застигналите го бранители, за да нанесе неспасяем удар към вратата на Шалке от границата на пеналтерията - 1:0!

Само минута по-късно Роберт Левандовски можеше да удвои преднината за Байерн, но негов удар бе блокиран от противников футболист. В 19-ата минута Байерн все пак стигна до втори гол. Центриране по земя в наказателното поле на Шалке бе отклонено от Мюлер назад към Леон Горецка, който с прецизен удар намери очертанията на вратата - 2:0!

Малко по-късно Лирой Сане изведе Левандовски на отлична стрелкова позиция, но ударът на нападателя излетя над напречната греда. Впоследствие и Йошуа Кимих пропиля отлична възможност за гол, след като негов изстрел попадна в обсега на стража Фарман. В 30' Озан Кабак фаулира противников футболист в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Роберт Левандовски застана зад бялата точка и не сгреши - 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след подновяването на играта Байерн стигна до ново попадение в мрежата на Шалке. Лирой Сане се измъкна зад отбраната на Шалке и се озова очи в очи със стража на "кралскосините" Фарман. Новото попълнение обаче чукна топката към Гнабри, който на празна врата реализира второто си попадение в срещата - 4:0!

В 59-ата минута Байерн отново се разписа. Извеждащ пас зад гърба на защитата на Шалке намери Лирой Сане, който отново предпочете да подава, вместо да завърши сам атаката, и спомогна за хеттрика на Гнабри в срещата - 5:0!

Байерн продължи да се забавлява на терена и десетина минути по-късно стигна до нови две попадения. Първо Роберт Левандовски смая зрителите пред малките екрани с изключителна асистенция за Томас Мюлер, който пък вкара от воле - 6:0! Минутка по-късно Йошуа Кимих пусна превъзходен извеждащ пас за Лирой Сане, който най-накрая се разписа в мрежата на бившия си клуб - 7:0!

В 81-вата минута влезлият като резерва 17-годишен талант Джамал Мусиала демонстрира впечатляваща техника, елиминирайки няколко футболисти на Шалке, а след това пронизвайки вратата на гостите за осми път в двубоя - 8:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

През изминалата кампания Ханзи Флик изведе Байерн до златен требъл, спечелвайки първенството, купата на страната и Шампионската лига. Сега баварците започват новия сезон с дерби срещу Шалке, който през последните години отстъпва от първенците в немския футбол, като в последния сезон завърши на незавидното 12-то място.

Шампионите няма да могат да разчитат на Кингсли Коман, който е под карантина, както и Давид Алаба, който има мускулни проблеми. Новата звезда Лирой Сане обаче ще може да дебютира за Байерн, при това срещу бившия си клуб Шалке. Тиаго Алкантара обаче е извън сметките на тима, след като бе официално трансфериран в Ливърпул.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байерн: Нойер, Ернандес, Зюле, Боатенг, Павар, Горецка, Кимих, Гнабри, Мюлер, Сане, Левандовски

Шалке: Фарман, Очипка, Кабак, Стамбули, Руди, Бенталеб, Сердар, Ари, Ут, Матондо, Пасиенсия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички