Байерн прегази Шалке след голов разстрел и се залепи до върха в Бундеслигата


Байерн прегази Шалке след голов разстрел и се залепи до върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

5456 0

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен постигна разгромна победа с 5:0 над Шалке на "Алианц Арена" в голямото дерби от 19-тия кръг на Първа Бундеслига. Баварците показаха изключителна класа и надмощие над своя съперник, като можеха да стигнат и до по-изразителен успех.

Още в шестата минута Левандовски откри за домакините след грешка на вратаря на гостите Шуберт. В следващите минути ВАР отмени два гола на "червените" във вратата на Шалке, за да се стигне до продължението на първата част, когато Мюлер удвои резултата.

През втората част Леон Горецка записа името си сред голмайсторите с акробатична странична ножица, а малко по-късно Тиаго Алкантара завърши успешна контраатака на баварците. В самия край на срещата Серж Гнабри се разписа, възползвайки се от нелепа грешка на вратаря Шуберт, оставяйки съмнения и за автогол.

Така Байерн успя да скъси дистанцията до лидера Ред Бул Лайпциг, който допусна изненадваща загуба от Айнтрахт. "Червените" разполагат с 39 пункта - с един по-малко от Ред Бул. Що се отнася до Шалке, тимът остава на пето място с 33 точки - на три пункта от четвъртото място.

Първо полувреме

Още в самото начало на двубоя Байерн стигна до попадение. Томас Мюлер центрира от десния фланг, а вратарят на Шалке Шуберт допусна груба грешка, подарявайки я на баварците. В крайна сметка кълбото се озова на крака на Левандовски, който прати топката в мрежата - 1:0.

Няколко минути по-късно късметът покри домакините, след като Шалке нацели гредата на вратата на Мануел Нойер. Удар на Матондо рикошира в крак на противников футболист, за да прехвърли немския страж и да кацне на напречния стълб.

В следващите минути Байерн създаде няколко чисти позиции за гол пред противниковата врата, но така и не стигаше до желания резултат. Системата за видеоповторения трябваше да се намесва на два пъти, за да отмени две попадения в мрежата на Шалке.

В продължението на първата част баварците стигнаха до второ попадение. След центриране от левия фланг Леон Горецка свали топката с глава към Томас Мюлер, който прати топката в мрежата от непосредствена близост - 2:0.

Второ полувреме

В 50-ата минута Байерн направи резултата в срещата класически. След центриране Леон Горецка опита да засече с глава. Ударът му бе блокиран от противников футболист, но германецът реагира светкавично, скачайки за странична ножица, с която заби кълбото в мрежата на Шалке - 3:0.

Осем минути по-късно преднината на "червените" се увеличи. Тиаго Алкантара успя да отнеме точка в средата на терена, за да подхване бърза контраатака за домакините. Робърт Левандовски получи топката и нахлу в наказателното поле, за да върне подаване към Тиаго, който успя да запише името си сред голмайсторите - 4:0.

В самия край на срещата влезлият като резерва Серж Гнабри също допринесе за разгромната победа на баварците. Удар на бившия нападател на Арсенал се оказа изненадващ за младия страж на Шалке Шуберт, който допусна нова нелепа грешка, за да прати топката с крак в мрежата си - 5:0.

Преди срещата:

След 18 кръга и треньорска рокада големият хегемон в Германия Байерн Мюнхен разполага с 36 точки, което им отрежда второ място след лидера Ред Бул Лайпциг. Сега дойде моментът за баварците да се изправят срещу един от големите си съперници - Шалке, който през този сезон е далеч по-успешен от предходния.

"Сините" имат 33 точки в актива си, изоставайки само на три пункта от Байерн. Евентуална победа на "Алианц Арена" може да ги залепи плътно до баварците и Борусия Дортмунд, който вече спечели като домакин на Кьолн с 5:1 след нови рекорди на Ерлинг Холанд.

Хави Мартинес, Никлас Шюле, Кингсли Коман остават в лазарета на домакините, докато Люка Ернандес е под въпрос за срещата. МакКийни, Стамбули и Сане са контузените за Шалке, а Нюбел изтърпява наказание.

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Кимих, Боатенг, Алаба, Дейвис, Горецка, Тиаго, Перишич, Мюлер, Левандовски

Шалке: Шуберт, Кабак, Настасич, Маскарел, Сардар, Грегорич, Матондо, Калигури, Кени, Очипка, Харит

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички