Колеблив Байерн Мюнхен разгроми слаб Айнтрахт след голово шоу на "Алианц Арена"


Колеблив Байерн Мюнхен разгроми слаб Айнтрахт след голово шоу на "Алианц Арена"
Снимка: Getty Images/Guliver

3641 0

Немският шампион Байерн Мюнхен постигна убедителна победа над Айнтрахт Франкфурт с 5:2 на "Алианц Арена" в мач от 27-мия кръг на Първа Бундеслига. Баварците контролираха двубоя и се възползваха от множеството грешки на своя съперник, но и допуснаха кратко разсейване, което можеше да им струва скъпо.

През първото полувреме Леон Горецка и Томас Мюлер се разписаха, за да осигурят комфортна преднина на почивката. В първите секунди на втората част Роберт Левандовски вкара с глава за 3:0, но няколко минути по-късно Айнтрахт върнаха две попадения чрез защитника Мартин Хинтерегер, който се разписа на два пъти след центрирания от корнер.

В 61-вата минута капитанът на Айнтрахт Желсон Фернандеш допусна груба грешка, след която резервата Серж Гнабри осигури спокойствие на домакините. 13 минути по-късно "героят" на тима от Франкфурт - Хинтеререр, си вкара автогол, с което двубоят бе затворен, а баварците намалиха оборотите предвид наближаващия мач срещу Борусия Дортмунд във вторник.

Байерн продължава да води в класирането с актив от 61 точки - с четири повече от основния им преследвач Борусия, който също спечели двубоя си от 27-мия кръг. Айнтрахт пък остава опасно близо до зоната на изпадащите с 28 точки на 13-о място - с пет повече от 16-ия Дюселдорф, който играе утре. Айнтрахт са и с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 12 минути игра Байерн се добра до първото си великолепно положение за гол. Роберт Левандовски опита удар от границата на пеналтерията, но само за да види как топката се отклонява от напречната греда. В следващите минути Иван Перишич и Бенжамен Павар отправиха опасни удари, но Кевин Трап успя да предотврати гол в мрежата си.

В 17-ата минута Томас Мюлер центрира дълбоко в наказателното поле, където Леон Горецка успя да овладее кълбото с отлично първо докосване. При последвалия изстрел немският полузащитник направи безпомощен Трап с неспасяем удар под гредата - 1:0.

Четири минути преди края на първата част Байерн отбеляза второ попадение. Алфонсо Дейвис центрира в наказателното поле, където Мюлер успя да овладее на гърди, а след това да прати кълбото в мрежата на Трап със самочувствие - 2:0. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута след подновяването на играта баварците вкараха трето попадение. Томас Мюлер изведе по фланга Кингсли Коман, а французинът центрира в наказателното поле. Защитата на Айнтрахт "заспа", а Левандовски с лекота прати топката в мрежата на Трап след удар с глава - 3:0.

В 53-ата минута гостите от Франкфурт върнаха едно попадение. След центриране от ъглов удар Мартин Хинтерегер игра с глава във въздуха, а след това успя да изпревари съперниците си и да стреля с крак към вратата на баварците, за да върне надеждите на отбора - 3:1.

Само три минути по-късно Айнтрахт стигна и до второ попадение, което дойде отново след ъглов удар и отново чрез Хинтерегер. Защитникът успя да се измъкне от опеката си и да стреля с глава на близката греда, за да я прати в далечния ъгъл на Нойер - 3:2.

В 61-вата минута Байерн успя да успокои страстите на терена. Алфонсо Дейвис осъществи пробив към наказателното поле на Айнтрахт, но бе посрещнат от Желсон Фернандеш. Капитанът на гостите обаче взе грешно решение, като буквално изведе Алфонсо Дейвис на чиста позиция за стрелба, а футболистът на Байерн не сгреши - 4:2.

В средата на втората част Айнтрахт можеше отново да намали резултата, но допусна сериозен пропуск пред вратата на своя съперник. Мият Гачинович опита нисък удар по земя, но Мануел Нойер бе отлично позициониран, за да отрази удара. При добавката Андре Силва не успя да оцели очертанията на вратата.

В 74-ата минута баварците успяха да затворят мача с пето попадение. Появилият се като резерва Серж Гнабри нахлу в наказателното поле и пусна топката покрай тялото на вратаря на Айнтрахт. Голмайсторът на гостите Хинтерегер опита да застане на пътя на топката, но вместо това я отигра нескопосано и си вкара автогол - 5:2. 

В заключителните 10 минути от мача Айнтрахт стигна до няколко опасни положения пред вратата на Нойер, но не постигна желания резултат. Филип Костич нацели страничната греда в 84', а три минути по-късно Микаел Кузианс стреля, но ударът му профуча на сантиметри от страничната греда.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Байерн влиза в кръга като лидер в подреждането с актив от 58 точки. "Червените" се завърнаха с победа след кризата с COVID-19, надигравайки Унион Берлин миналата седмица. Част от преследвачите на баварците - Борусия Дортмунд, Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен, излязоха за своите мачове от 16:30 часа (подробности вижте тук).

Айнтрахт не се наслаждава на добър сезон. Тимът се намира на незавидното 13-то място с 28 пункта - на пет точки над зоната на изпадащите. Тимът обаче е с мач по-малко, като има директен сблъсък срещу застрашения от изпадане отбор на Вердер Бремен.

За Байерн контузии лекуват Филипе Коутиньо, за когото стана ясно, че няма да остане на "Алианц Арена" през новия сезон, както и Никлас Зюле, Корентин Толисо, а Тиаго Алкантара е под въпрос за срещата след мускулен проблем на последната тренировка преди мача. В щаба на Айнтрахт Доминик Кор е наказан, а Гонсало Пасиенсия е под въпрос.

СЪСТАВИ

Байерн: Нойер, Алаба, Боатенг, Кимих, Павар, Дейвис, Горецка, Перишич, Коман, Мюлер, Левандовски

Айнтрахт: Трап, Н'Дика, Илзанкер, Фернандес, Силва, Хинтерегер, Роде, Туре, Да Коща, Гачинович, Костич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички