Борусия Дортмунд с унизителен разгром над Волфсбург, Холанд напомни за себе си


Борусия Дортмунд с унизителен разгром над Волфсбург, Холанд напомни за себе си
Снимка: GettyImages

3157 0

Борусия Дортмунд разгроми Волфсбург с 6:1, в зрелищен мач от 30-я кръг на Първа Бундеслига. Това е втора поредна победа за "жълто черните", след като в предишния двубой сразиха Щутгарт като гост. Така "вълците" продължават да нямат успех срещу германския гранд от 2013 г.

ГОЛМАЙСТОРИТЕ

Точни за Дортмунд бяха Том Роте, Аксел Витсел, Мануел Аканджи, Емре Джан и Ерлинг Холанд, който най-накрая прекъсна головата си суша от пет мача, разписвайки се на два пъти. Единственото попадение за Волфсбург бе дело на Ридъл Баку.

Развоя на срещата

Първата по-опасна ситуация бе на страната на Волфсбург, когато в 3-та минута след чудесна комбинация от дясно, офанзивният играч Лукас Нмеча стреля непосредствено пред вратата на домакините, но стражът Грегор Кобел изпъкна с блестяща намеса и по този начин предотврати попадение.

След това срещата премина изцяло под контрола на домакините и в 24-та минута нанесоха своя удар. Възпитаниците на треньора Марко Розе показаха атрактивен футбол и подпечатаха успеха си още през първото полувреме, вкарвайки 5 безответни попадения. Гостите се представиха катастрофално в защита и допуснаха съперника да се възползва от грешките им.

Попаденията в двубоя

Дортмунд откри резултата в 24-та минута, когато след центриране от ъглов удар левият бек Том Роте се извиси над всички и разсече вратата на Волфсбург.

Две минути по-късно "жълто черните" удвоиха за 2-0, след като полузащиникът Аксел Витсел овладя подаване и прокара топката между краката на вратаря.

Автор на третия гол в 29-та минута бе защитникът Мануел Аканджи, който стреля отблизо, стигайки до топката след свободен удар, изпълнен от Марко Ройс, и я вкара по прецизен начин, за да стане резултата 3:0.

Малко по-късно след груба грешка в отбраната на Волфсбург Емре Джан се възползва и отправи топовен удар по посока на долния ляв ъгъл, като вратарят Коен Кастеелс остана безмълвен при резултат 4:0.

В 38-ата минута след брилянтна асистенция на Марко Ройс, Ерлинг Холанд посрещна подаването и с лекота се разписа в опразнената врата за 5:0. 

Малко след началото на втората част в 54-та минута Юлиан Брант изведе Ерлинг Холанд на стрелкова позиция в наказателното поле и с великолепен изстрел той насочи топката под напречната греда, за да увеличи аванса на Дормунд на 6:0.

За Волфсбург почетното попадение реализира десният бранител Ридъл Баку в 82-та минута. Той овладя топката след рикошет и не се поколеба да стреля от границата на наказателното поле и така оформи крайният резултат 6:1.  

Какво предстои за двата тима?

С успеха си днес Борусия Дортмунд е с 62 точков актив и уверено заема втората позиция в първенството. "Жълто черните" продължават да преследват Байерн Мюнхен в битката за титлата и в следващата събота (23.04) двата отбора ще премерят сили. Волфсбург са 13-ти във временното класиране с 34 точки и в следващия кръг ще се изправят срещу Майнц 05.

Останалите резултати от Първа Бундеслига за 30-я кръг:

Аугсбург- Херта Берлин - 0:1

Борусия Дортмунд- Волфсбург - 6:1

Майнц- Щутгарт – 0:0

Фрайбург- Бохум – 3:0.

Борусия Мьонхенгладбах- Кьолн - 1:3

Арминия Билефелд- Байерн Мюнхен - 0:3

Хофенхайм- Гройтер Фюрт - 0:0

Унион Берлин- Айнтрахт Франкфурт - 2:0

Байер Леверкузен- РБ Лайпциг - 0:1 

Ето къде се очаква звездата на отбора Ерлинг Холанд да продължи кариерата си.     

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички