Заради корупционен скандал шефът на германския футбол подаде оставка


Заради корупционен скандал шефът на германския футбол подаде оставка
Снимка: Getty Images/Gulliver

979 0

Президентът на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел официално подаде оставка от поста, заради корупционния скандал, разразил се в последните дни. Вчера германското издание Билд публикува информация, че Гриндел не е осчетоводил 78 хиляди, които Федерацията е получила от свой спонсор, а в допълнение е приел като подарък часовник на стойност 6 хиляди евро от своя колега в УЕФА Григорий Суркис.

Гриндел застана начело на Германската федерация преди три години, но днес ще отстъпи поста, а според медиите в страната на негово място ще застане бившият капитан на националния отбор Филип Лам, който бе и посланик на успешната кандидатура на Германия за домакинство на Евро 2024.

"Изключително разочарован съм, че трябва да напусна поста си заради такова нещо", коментира той. Освен президент на ГФФ, Гриндел е и член на Изпълнителния комитет на УЕФА, както и на Съвета на ФИФА, като все още не е ясно дали ще запази тези два поста.

Защо и Хосеп Гуардиола бе сложен сред "виновниците" за кризата в Бундестима - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички