Задържаният руснак за атаката срещу Дортмунд е направил самопризнания


Задържаният руснак за атаката срещу Дортмунд е направил самопризнания

1224 0

Руснакът, който бе задържан във връзка с атаката срещу автобуса на Борусия Дортмунд, е направил пълни самопризнания.

Според немското издание на "Фокус", позовавайки се на източници от силите за сигурност на страната, 28-годишният Сергей В. е заявил пред германските спец части, че "той е човекът, когото търсят".

Извършителят дори им е предоставил доброволно ключовете за апартамента си заедно с позволение да го обискират. Вчера "Шпигел" съобщи, че рано тази сутрин германската полиция е арестувала 28-годишен руски гражданин, на име Сергей В. Тогава стана ясно, че арестуваният не е свързан с някоя ислямистка групировка и няма информация въобще да е проявявал интерес към ислямистка пропаганда. Той е бил задържан, след като е бил следен няколко дни.

Немското издание представи и нова, шокираща версия за атаката над автобуса на клуба - той е опитал да направи атентат с възможно най-много убити футболисти и служители на Борусия Дортмунд, защото е играл на борсата с акции на германския клуб. Руснакът е очаквал, че при жертви ще има сериозен спад в цената и това е щяло да му донесе милиони печалба, защото е бил купил съответните борсови опции.

Първоначално за атаката беше задържан ислямист, като бяха заподозрени двама души. Ислямистът се оказа човек, който е воювал в Ирак и Сирия като командир на бойна група от "Ислямска държава". Той остава в затвора точно заради това, а не заради връзка с атаката срещу рейса на Дортмунд.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички