Турчин се изпокара с баща си за пари и го уволни


Турчин се изпокара с баща си за пари и го уволни
Снимка: Getty Images/Guliver

1837 0

Атакуващият полузащитник на "Байер" Леверкузен Хакан Джалханоглу уволни баща си от длъжността му на негов агент.

Причината е, че футболистът бе лишен от състезателните си права за период от четири месеца от Спортния арбитражен съд. Наказанието е в следствие на нарушаване на клаузи от договор с турския "Трабзонспор". 22-годишният турски национал е осъден да плати и глоба в размер на 100 000 евро.

Джалханоглу обвини баща си за случилото се, заявявайки, че той повече няма да отговаря за делата му.

"Бях само 17-годишен. Баща ми се срещнал с представители на "Трабзонспор" в ресторант в Дармщадт. Върна се вкъщи и каза, че трябва да подпиша. Той разбира, че е направил грешка и съжалява за това и повече няма да се меси в кариерата ми, но си оставаме баща и син. Това не може да бъде променено", коментира футболистът.

Когато футболистът все още е на 17 г. и е в школата на "Карлсруе", подписва предварително споразумение с "Трабзонспор" и получава премия от 100 000 евро. Впоследствие обаче турският национал реши да продължи кариерата си в германския "Хамбургер". Ръководството на "Трабзонспор" подаде жалба по случая във ФИФА през април 2013 г.

Джалханоглу няма да бъде на разположение на "аспирините" до края на сезона и ще пропусне двубоите срещу "Атлетико" Мадрид в Шампионската лига. Няма да играе и на световната квалификация на Турция срещу Финландия на 24 май./bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички