Сериозен здравословен проблем за Гьотце, пропуска целия сезон


Сериозен здравословен проблем за Гьотце, пропуска целия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

5140 0

Германският национал Марио Гьотце ще пропусне всички мачове на своя отбор Борусия Дортмунд до края на сезона. Причината за това не е някоя футболна травма, а нещо много по-сериозно. Оказа се, че Гьотце страда от нарушена функция на метаболизма.

Златното момче на Германия от финала на Мондиал 2014 срещу Аржентина има големи проблеми с поддържането на теглото в последните 2 години. Изследванията са показали, че Гьотце има сериозно заболяване на мускулатурата, което все пак за щастие е лечимо при млади хора.

"Марио Гьотце няма да играе до края на първенството. Световният шампион има сериозни мускулни проблеми, което ще му попречи да тренира наравно с отбора. Чакаме с нетърпение новини за неговото възстановяване и сме уверени, че той ще се завърне по-силен отпреди", съобщава Борусия Дордмунд в своя официален уебсайт.

Самият Гьотце също заяви, че започва своята рехабилитация и ще направи всичко по силите си, за да успее да се завърне на игрището час по-скоро, съобщава Goal.

Гьотце има изиграни едва 11 мача в първенството на Германия през този сезон. Единственото му попадение е във вратата на Хофенхайм при равенството 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички