Саботаж: Льов простреля Германия в крака


Саботаж: Льов простреля Германия в крака
Снимка: Guliver/GettyImages

5792 0

Селекционерът на Германия Йоахим Льов обяви 23-мата играчи, на които ще разчита за предстоящото Световно първенство по футбол в Русия. Бундестимът се надява да защити титлата си от преди 4 години, но изненадващо този опит ще стане без един от най-добрите футболисти на Маншафта през последния сезон - Лерой Сане. Крилото на Манчестър Сити, който завърши Висшата лига като един от малкото играчи с двуцифрен брой голове и асистенции, няма да пътува за Русия след сензационно решение на обичания от всички Льов.

Сане е най-острият, най-бързият и най-поврътливият футболист, с който Германия разполага. Той играе прекрасно и на двата фланга на нападението, има отличен демараж, сменя бързо посоката на атака, а освен това драстично подобри завършващия си удар. Младокът, който беше основен футболист на Манчестър Сити през миналия сезон, напълно заслужи мястото си в германската селекция и, ако това, което сме видели от него, не го доказва, то статистиката определено демонстрира, че Йоахим Льов прави категорична грешка.

В 49 мача Сане е вкарал 14 гола и е подал за още 17. За сравнение - резервата на ПСЖ Юлиян Дракслер, вечно контузеният Марко Ройс и Юлиян Брандт от Леверкузен имат общо 25 гола и 18 асистенции в 110 двубоя. Звездата на "гражданите" е най-бързият германски играч и придава съвсем различно измерение на атаката на своя тим.

Спекулациите сочат, че Льов не е взел Сане на Мондиал 2018, тъй като не следва инструкциите му по време на тренировки. Селекционерът държи на дисциплината в отбора, а освен това крилото не е показал особено добри игри с екипа на Бундестима. Но безспорно липсата му ще бъде усетена в моментите, в които даден съперник съумее да се затвори срещу световния шампион, който ще има нужда от нестандартните отигравания на Сане, дори от резервната скамейка.

Освен това опитът на Сане, въпреки крехките му 22 години, е далеч по-солиден от този на Брандт, Горецка, Вернер и други играчи, които все пак попаднаха в селекцията на Льов за световния футболен форум. Ако Германия не успее да защити титлата си или да стигне до финал, въпреки че е фаворит №1 на Световното по футбол, Льов ще трябва да дава много сериозно обяснения за липсата на Сане. Крилото на Манчестър Сити е една от изгряващите суперзвезди на футболната сцена и е сериозна грешка да не му бъде даде шанс за изява в най-важния за Германия форум.

Дори срещу Австрия той беше сред най-добрите на терена, а след като беше заменен атаката на Германия "осиротя". И в моментите, в които Маншафтът има крещяща нужда от креативност и скорост в нападение, Льов ще се обърне към пейката в търсене на решение... и няма да го намери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички