Румениге се пенсионира след 20 г. в управлението на Байерн Мюнхен


Румениге се пенсионира след 20 г. в управлението на Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге потвърди, че ще напусне клуба през 2021 година. Той обяви и кой най-вероятно ще стане негов наследник. Става дума за легендарния бивш вратар на тима Оливер Кан. "Мисля, че това ще бъде подходящ момент да спра. занимавам се с това вече 20 години", заяви Румениге, цитиран от "Deutsche Welle Sports".

Той проведе по-голямата част от кариерата си в Байерн, с който стана 2 пъти шампион, 2 пъти спечели Купата на страната и 2 пъти триумфира в КЕШ. С "баварците" той спечели и Междуконтиненталната купа. Той стана вицепрезидент на клуба през 1991 г. и влезе в Борда на клуба. От 2002 г. насам Румениге е изпълнителен директор на германския гранд.

Оливер Кан беше титулярен страж на Байерн в продължение на 14 години и спечели с тима 8 титли на Германия, 6 Купи на страната и веднъж триумфира в Шампионска лига (сезон 2000/01). Президентът на клуба Ули Хьонес пък обеща рекордна трансферна кампания за "баварците" през лятото. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички