Румениге: Бяхме прекарани, за първи път изпитвам такава ярост


Румениге: Бяхме прекарани, за първи път изпитвам такава ярост
Снимка: Getty Images/Guliver

1600 0

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге изрази възмущението си от начина, по който съдийският екип начело с унгареца Виктор Касай ръководи срещата на „Сантиаго Бернабеу“.

"Искам да кажа, че днес за първи път усещам нещо като дива ярост у себе си. Ярост, защото бяхме прекарани. Бяхме прекарани в тази вечер, това е най-точният израз! Въпреки това аз бих желал да благодаря на отбора. Когато си помисля за проблемите, които имахме преди мача, с Матс, с Жером, с Роберт, а и с Мануел Нойер, който, за ваша информация, по време на мача претърпя сериозна контузия и ще пропусне грубо 8 седмици, тъй като получи фрактура в стъпалото при гола за 2:3, който беше от засада, мога открито и честно да кажа: разполагаме с изумителен отбор. Имаме невероятен отбор с неповторим характер".

Байерн се добра до продължения след успех с 2:1 в редовното време, но в централна тема се превърнаха спорните реферски отсъждания.  "Това, което видяхме, по мое мнение, беше един забележителен футболен мач. След 90 минути игра ние победихме с 2:1 в Мадрид и мисля, ако погледнем на случилото се през целия мач, през всичките 120 минути, мога единствено да сваля шапка на отбора, макар в момента да не нося такава“, заяви Румениге.

"Когато преглеждам мача още веднъж, се чудя: какво правят всички тези асоциации всъщност? Имаме шестима съдии на терена, шестима! Имаме жълт картон, показан за нещо, което дори не беше нарушение. Имаме два гола, които правят резултата 2:2 и 2:3, които падат при засади, и то явни засади. Имаме отсъдена засада срещу Роберт Левандовски, който тичаше сам срещу вратаря.“ 

"Смятам, че няма нужда да казвам нищо повече тази вечер. Това беше злощастно, незаслужено, горчиво поражение, но няма причина да бъдем тъжни. Би ми се искало да развръзката да бе друга след такъв спектакъл на терена, след тези фойерверки от нашия отбор. Не беше писано, но аз все пак благодаря“, каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички