Разгром за историята! Лайпциг се спука да бележи в кошмарен мач за Майнц


Разгром за историята! Лайпциг се спука да бележи в кошмарен мач за Майнц
Снимка: Guliver/GettyImages

1628 0

Отборът на Ред Бул Лайпциг постигна най-голямата победа в своята история. Немският гранд надигра Майнц с 8:0 като домакин в среща от десетия кръг на Първа Бундеслига, а резултатът можеше да бъде дори по-изразителен, но през второто полувреме Ред Бул намали оборотите. 

Само до 50-ата минута Лайпциг вече имаше преднина от седем гола, като Тимо Вернер бе с основна роля за победата, участвайки в шест от общо осемте гола (три попадения и три асистенции). 

Всичко започна още в 5-ата минута, когато Марсел Забитцер постави началото на кошмара за гостите от Майнц. До края на частта сред голмайсторите попаднаха още Вернер, Нкунку, Халстенберг и Поулсен. През втората част точни бяха Мукиеле и на два пъти Вернер.

Така Лайпциг се изкачи до третото място в Бундеслигата с актив от 18 точки и вече най-добра голова разлика (+15). Майнц пък се нареди 13-и и закономерно вече е с най-лошата голова разлика в шампионата (-17). Лидер остава Борусия Мьонхенгладбах с 22 точки, а втори се нарежда Дортмунд с 19, който регистрира първото поражение на Волфсбург през новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички