Пропадането на Борусия (Дортмунд) продължава с пълна сила


Пропадането на Борусия (Дортмунд) продължава с пълна сила
Снимка: Gulliver/GettyImages

850 0

Ужасяващото представяне на Борусия Дортмунд в последните 2 месеца продължи с пълна сила и в 15-ия кръг на Първа Бундеслига. Възпитаниците на Петер Бозж загубиха изненадващо домакинския си двубой срещу Вердер с 1:2 и изостанаха още повече от върха в класирането.

Гостите откриха резултата в 26' след страховит удар на Егестайн, но все па в 57' Обамеянг даде надежда на феновете на "Сигнал Идуна Парк", че серията от слаби резултати ще бъде спряна - 1:1. В 65' обаче Гебре Селасие вкара за 2:1 и донесе успеха на "бременските музиканти".

"Жълто-черните" нямат победа в Бундеслигата от края на септември насам - вече повече от 2 месеца. Последната победа изобщо пък дойде за Купата на Германия в средата на октомври. Сериозният спад в представянето на отбора го прати едва на 7-о място с актив от 22 точки - на 13 от Байерн Мюнхен.

Шампионите пък не се напънаха особено срещу Айнтрахт Франкфурт, но стигнаха до 0:1 в гостуването си на коравия домакин. Единственият гол отбеляза Артуро Видал през първото полувреме.

Останалите резултати:

Хамбургер - Волфсбург 0:0

РБ Лайпциг - Майнц 2:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички