Президентът на Байерн с остри критики към Германската футболна федерация заради Световното


Президентът на Байерн с остри критики към Германската футболна федерация заради Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

2011 0

Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отправи много остри критики към ръководството на Германската футболна федерация, заради действията на федерацията спрямо играчите от националния отбор по време на Световното първенство.

Шампионите от 2014-та година се провалиха напълно на Мондиал 2018, като отпаднаха още в груповата фаза след загуби от Мексико и Южна Корея. "Според мен липсваше ясното професионално поведение по време на криза. Не съм учуден обаче, тъй като федерацията е пълна с аматьори", заяви Румениге, допълвайки, че не е съгласен с поведението спрямо Месут Йозил и Иклкай Гюндоган, които направиха скандал, след като се снимаха с турския президент Реджен Ердоган в навечерието на Световното първенство.

"Ситуацията очевидно не бе овладяна както трябва, а Йозил да бъде изкаран главния виновник за отпадането, това е просто прекалено", коментира президентът на Байерн.

Румениге все пак защити дългогодишния селекционер на Бундестима Йоаким Льов, който запази поста си въпреки провала. "Той свърши изключителна работа в последните 12 години, стигна полуфиналите седем пъти и спечели световната титла. Задължение сме да му благодарим за подобни резултати", каза Румениге.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички