Пестелива Германия удари аутсайдер, Хърватия би с обрат


Пестелива Германия удари аутсайдер, Хърватия би с обрат
Снимка: Getty Images/Guliver

1209 0

Участникът на Световното първенство в Русия - Полша, изпусна два гола аванс и записа равенство с Чили в контролна среща у дома, в която участие взе и Яцек Горалски от Лудогорец. Мачът в Познан завърши 2:2.

Горалски влезе в игра в 67', заменяйки Камил Гросицки. Шампионът с Лудогорец не се отличи с някакво резултатно действие.

Полша откри в 30' чрез Роберт Левандовски, който стреля от около 20 метра и намери горния ъгъл на вратата на южноамериканците за 1:0.След 4 минути авансът на домакините се удвои след попадение на Пьотр Желински.

След нови 4 минути Чили се върна в играта - Диего Валдес с глава намали изоставането. Южноамериканците изравниха след почивката - в 56' Аборнос успя да прати топката в мрежата на Шчесни за 2:2.

Трябва да се отбележи, че Чили, който не успя да се класира за Мондиал 2018, игра в този мач с резервите си.

Единият от фаворитите на предстоящия световен форум - Германия, записа победа над един от аутсайдерите в Русия - Саудитска Арабия. Бундестимът се наложи с 2:1 на "БайАрена" в Леверкузен.

Германците, които имаха превъзходство в тази среща, откриха още в 8' - Ройс асистира на Тимо Вернер. Въпреки създадените положения, вторият гол за домакините беше автогол на Омар Хаусауи в 43'.

През второто полувреме Германия получи попадение във вратата си след дузпа в 84'. Влезлият на почивката Марк-Андре тер Щеген отрази удара на Алсахлауи. Топката обаче попадна у друг играч на арабите, който не сгреши - 2:1.

В Лугано, Швейцария, домакинът победи Япония в друга контрола. Попаденията бяха дело на Рикардо Родригес от дузпа в 42' и на Харис Сеферович в 82'.

Хърватия успя благодарение на обрат да победи Сенегал в репетиция за Световното. Първото полувреме завърши без гол, а след почивката първи вкара африканският тим. В 48' Н'Диайе асистира на Сар, който не сгреши - 0:1. В 63' Иван Перишич изравни след перфектен пряк свободен удар. Победното попадение дойде в 78', когато Андрей Крамарич стреля, но вратарят отрази. При втория си опит той беше точен и донесе победата на Хърватия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички