Официално: Байерн Мюнхен подписа със заместника на Нойер


Официално: Байерн Мюнхен подписа със заместника на Нойер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1650 0

Байерн Мюнхен подписа договор с вратаря на Шалке 04 Александер Нюбел, съобщи сайтът на германския гранд. Стражът ще стане част от баварския тим на 1 юли, контрактът му е за пет години.

През декември стана ясно, че Нюбел отказва да продължи договора си с Шалке и ще напусне клуба след края на настоящия сезон. По този начин той ще премине в Байерн без трансферна сума. Баварският клуб набеляза Нюбел като заместник на Мануел Нойер, който ще навърши 34 години през март.

Нюбел е възпитаник на Падерборн, а в Шалке премина през 2015 г. за 600 000 евро. В първите три години той играеше за втория отбор и стана член на основния състав през 2018 г. През настоящия сезон Нюбел взе участие в 15 мача от Бундеслигата. Неговият нов отбор в момента е на трето място в класирането, а Шалке е на пето. Междувременно стана ясно, че Нойер категорично е отказал да играе по-малко за сметка на Нюбел - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички