Новата тенденция във футбола не е опасна заради парите за трансфери

Почетният президент на Байерн Карл-Хайнц Руменигеизрази мнение, че новата реалност във футболния свят не е опасна заради високите трансферни суми, които се хвърлят за играчи, а заради парите, които се дават на футболистите от висока класа.

За да демонстрира наглед какво има предвид, той даде за пример преминаването на Антоан Гризман в Барселона, където френският ас ще взима много сериозна заплата, данъците върху която ще бъдат плащани от клуба.

Барселона пожела ас на Байерн Мюнхен

Испанският шампион Барселона не е приключил с покупките на нови играчи за това лято. Новината идва от местното издание "Mundo Deportivo", което д...

"Пазарът много се промени през последните години. Проблемът не е толкова във факта, че трансфери в размер на 100 милиона вече се превърнаха в ежедневие. Притеснителни са заплатите, които се плащат в Испания, Англия и Италия. Тенденцията е към заплащането на все по-големи нетни възнаграждения“, коментира Румениге.

"Например Гризман ще получава нетна заплата в размер на над 10 милиона евро. Това трябва да бъде умножено по 2, защото клубът носи отговорност за плащането на данъци“.

"Байерн няма да участва в подобни лудости", категоричен беше Румениге. И, докато той се притеснява за заплатите, които се дават във футбола, звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл ще се разписва срещу 1 милион евро на седмица в новия си тим (вижте подробности тук).

Още по темата

Please select answer!