Нойер свика специална пресконференция, за да говори... за контузията си


Нойер свика специална пресконференция, за да говори... за контузията си
Снимка: Getty Images/Guliver

1361 0

Контузеният вратар на Байерн Мюнхен Мануел Нойер охвърли възможността да прекрати своята кариера и се цели в завръщане за двубоя с Лайпциг в предпоследния ден от сезона в Бундеслигата. „Трудно ми е да кажа кога ще се завърна, но смятам, че Лайпциг е реалистична цел“, сподели той на пресконференция. Гостуването на третия в таблицата Лайпциг ще се играе на 5 май.

33-годишният Нойер бе заменен принудително при убедителния успех на баварския гранд като гост над Фортуна Дюселдорф с 4:1, след като получи травма на прасеца. Контузията му е удар по шампионските амбиции на Байерн, който е на точка пред втория Борусия Дортмунд в битката за титлата и е полуфиналист в турнира за Купата на Германия, където ще се изправи срещу Вердер Бремен.

Германският национал изпитва проблеми с контузии в последните няколко години и след като клубът обяви, че стражът свиква извънредна пресконференция, се появиха спекулации, че той е близо до прекратяване на футболната си кариера. „Усмихнахме се“, сподели Нойер, запитан относно слуховете за отказване. Вратарят на мюнхенци настоява, че няма да се предаде въпреки проблемите с травми в последните години.

„Отсъствах от терените целия минал сезон, когато счупих метатарзална кост на стъпалото и бях с патерици за известно време“, заяви той. „Когато си в лазарета за толкова дълго време, тялото ти трябва да се приспособи, затова не е изненадващо, че получаваш мускулни травми в последствие. Ако трябва да бъда честен, очаквах да получа мускулна травма по-рано през сезона“. Нойер сподели, че мигновено е усетил мускулно разкъсване в областта на прасеца, когато напусна терена в мача с Дюселдорф.

Президентът на клуба Ули Хьонес пък обеща рекордна трансферна кампания за "баварците" през лятото. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички