Може ли Обамеянг да замести Кристиано на поста "Талисман на Реал"


Може ли Обамеянг да замести Кристиано на поста "Талисман на Реал"

1548 0

В началото на февруари суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо навърши 32 години, като се приближи с още 12 месеца към вече наближаващото му отказване от футбола, както и към момента, в който той вече няма да е талисман на любимия си клуб.

Португалецът е играч, който надмина всички очаквания след трансфера от Манчестър Юнайтед през лятото на 2009 година. 24-годишният голаджия пристигна на "Сантияго Бернабеу" като звезда и го доказа през годините. До момента той е изиграл 245 мача в испанската Примера дивисион, като се е разписал 274 пъти.

Въпреки това той няма да може вечно да носи победа след победа за "белия балет" и от ръководството сериозно трябва да се замислят над това кой ще замести Роналдо.

Най-близко до това е звездата на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг, за който германците искат 70 милиона евро. През този сезон нападателят не спира да бележи и феновете на "кралския клуб" са сигурни, че той ще пасне идеално на тима на Зинедин Зидан.

От началото на сезона габонският национал има 17 гола в 18 мача в Бундеслигата и 4 попадения в груповата фаза на Шампионска лига.

Много критици вярват, че Обамеянг не трябва да бъде използван, за да смени Карим Бензема на върха на атаката, а именно Роналдо да бъде този, чието място ще заеме футболистът на Борусия. Приликите между тях не са малко, като и двамата могат да играят еднакво добре както на върха на атаката, така и от дясно.

За никой не е тайна, че габонският таран иска един ден да облече белия екип.

"Да, това е обещание, което дадох на дядо ми. В момента се чувствам идеално в Дортмунд, но нищо не се знае за в бъдеще", сподели Обамеянг пред beIN Sports.

Един евентуален трансфер през лятото ще позволи на топстрелеца на Борусия да се доближи и да се учи от Кристиано както на терена, така и на тренировките. Точно Роналдо е човекът в момента, който може да превърне Обамеянг от един от най-добрите нападатели в света в най-добрия играч в света.

Точно както Роналдо, габонецът също се е доказал във всеки един отбор, в който е играл. Последните му два сезона в Сент Етиен бяха отлични и играейки от дясно на атаката той записа срещу името си сътветно 17 и 19 гола, за да привлече вниманието на Дортмунд.

Последва трансфер и няколко сезона, в които таранът подобряваше головите си постижения с всяка изминала година. Той започна с 13 гола, след което реализира 16, за да се стигне до миналата, когато опъна 25 пъти мрежите на противникови отбори. Сега той има 17 гола в 18 мача и може да подобри миналогодишното си постижение и да си тръгне с голмайсторския приз в Германия.

Статистиката показва, че Обамеянг бележи на всеки 123 минути в немското първенство и един път на 180 минути в Шампионска лига. Ако предположим обаче, че има съотборници като Гарет Бейл, Лука Модрич и Роналдо зад гърба си, Обамеянг определено ще се доближи до постиженията на португалеца, който бележи гол на всеки 79 минути в Испания и на 90 в Европа.

Трансфер на Обамеянг в Реал определено ще му помогне, тъй като ще бъде заобиколен от най-добрите. А кой по-добре може да създаде новия Роналдо от самия Роналдо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички