Леверкузен шокира Байерн в Мюнхен


Леверкузен шокира Байерн в Мюнхен
Снимка: Guliver/GettyImages

2070 0

Байер Леверкузен записа голямата изненада в Първа Бундеслига в иначе пълния с изненади футболен уикенд в Европа. "Аспирините" записаха едва втората си победа през този век като гост на Байерн Мюнхен, печелейки с 2:1 над баварците, които се намираха в страхотна форма преди днешанта среща. 

Срещата можеше да се развие по съвсем различен начин, ако в 10' домакините се бяха възползвали от изключителния шанс, открил се пред тях. Серж Гнабри уцели гредата на вратата, пазена от Храдецки, а след това последва страхотна контраатака на гостите. Леон Бейли беше изведен по прекрасен начин от Кевин Фоланд, нахлу на скорост в наказателното поле и преодоля Мануел Нойер. 

Все пак Байерн установи сериозен натиск и в 34' равенството беше възстановено. Мюлер получи отличен пас от Горецка в наказателното поле и с прекрасен удар преодоля феноменалния в този мач Лукаш Храдецки. Това обаче не беше краят на полувремето. 

Буквално след изпълнението на център Байерн отне топката и се опита да организира атака, но вместо това "аспирините" също отнеха, а Бейли и Фоланд комбинираха на двойно подаване. Така крилото беше изведен в половината на Байерн, напредна и отново разпечата вратата на Нойер. 

През вторите 45 минути гостите рядко атакуваха, а феноменални спасявания направи Храдецки. Вратарят направи двойно спасяване срещу Мюлер и Горецка в началото на второто полувреме, а в последствие отказа отново Горецка и Роберт Левандовски. В последните 10 минуто "аспирините" играха с човек по-малко след червен картон на Джонатан Та, но домакините така и не стигнаха поне до равенство. 

Така седмица, след като се приближи само на точка от върха, Байерн сдаде втората позиция и вече изостава с 3 точки от РБ Лайпциг.  В момента германският шампион е 4-и с 24 точки - една по-малко от Шалке и Борусия (Мьонхенгладбах), който пък е и с мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички