Лайпциг върна интригата за титлата в Германия


Лайпциг върна интригата за титлата в Германия
Снимка: Guliver/Getty Images

1053 0

Ред Бул Лайпциг сложи край на серията си от поражения и върна интригата за титлата в Първа Бундеслига, след като новакът в елита стигна до изненадваща победа над силния тим на Борусия Мьонхенгладбах, и то като гост.

Обичайните "заподозрени" Емил Форшберг (31') и Тимо Вернер (55') дадоха добър аванс за "червените бикове", а между двата гола - секунди преди почивката - вратарят им Питър Гулачи спаси дузпа, изпълнена от Торган Азар. Борусия намали чак в 81-ата минута чрез Яник Вестергор, но до изравняване така и не се стигна.

Поражението е второ за състава на Дитер Хекинг в рамките на няколко дни след злощастното 0:1 срещу Фиорентина в Лига Европа. Следващата седмица е от огромно значение за "жребчетата", защото ако те отпаднат от ЛЕ, ще им остане една реална възможност за участие в евротурнирите и през следващия сезон. В Бундеслигата те са на 8 точки от шестото място и по тази причина ще трябва да насочат усилията си към триумф в Купата на Германия, където са на 1/4-финал.

Що се отнася то тима от Лайпциг, то той е на второ място с актив от 45 точки и вече е на 5 от Байерн Мюнхен, който сбърка и стигна само до 1:1 срещу Херта в Берлин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички