Купата на Германия е за Борусия (Дортмунд)


Купата на Германия е за Борусия (Дортмунд)
Снимка: Guliver/GettyImages

2501 0

Борусия (Дортмунд) победи Айнтрахт (Франкфурт) с 2:1 на финала на „Олимпиящадион” в Берлин и спечели Купата на Германия. Усман Дембеле вкара първия гол за "жълто-черните" в 8', но в 29' Анте Ребич изравни. Пиер-Емерик Обамеянг донесе успеха с попадение от дузпа в 67'.

Друг печеливш от победата на Дортмунд е Фрайбург, който завърши седми в Бундеслигата, но сега печели квота за Лига Европа.

Борусия поведе с ранен гол като Осман Дембеле в 8' направи пробив и отправи удар от наказателното поле, преодолявайки Храдецки с изстрел под напречната греда, правейки резултата 0:1.

В 29' Ребич достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към десния ъгъл, като стражът на Борусия нямаше никакви шансове да спаси. В 39' Айнтрахт бе близо до пълен обрат, Сеферович получи хубав пас на границата на наказателното поле и нанесе удар към вратата, но уцели единствено лявата греда.

През втората част Дортмунд имаха няколко добри положения. В 64' Пиер-Емерик Обамеянг имаше прекрасна възможност, след като нахлу в наказателното поле и опита да отбележи под напречната греда, но опитът му обаче беше отклонен в нея от един от защитниците.

3 минути по-късно обаче реферът отсъди дузпа в полза на жълто-черните, от която точен бе именно Обамеянг.

Играчите на Нико Ковач се опитаха отново да вземат инициативата и да стигнат до втори гол, но така и не създадоха някакви опасни положения пред вратата на Роман Бюрки.

В 85' при контраатака на вестфалци Обамеянг финтира бранител и бе близо до втори гол в мача, но след удара на габонския национал топката срещна страничната греда близо до сглобката на вратата и излезе в аут. Четири минути по-късно Сократис се намеси решително след центриране в наказателното поле на Дортмунд.

Преди мача

По пътя към финала Борусия елиминира последователно след изпълнение на дузпи столичните Унион Берлин и Херта, но пък на полуфиналите обърна Байерн насред Мюнхен.

Тимът от Франкфурт буквално се промъкна до финала, защото отстрани с изпълнение на дузпи Магдебург, Инголщадт и Борусия Мьонхенгладбах. Останалите две победи дойдоха само с един гол разлика.

В досегашните 92 мача между двата отбора Борусия води с 44:32 победи. В турнира за Купата те имат четири срещи - в първите два дуела Айнтрахт продължава напред (6:2 през сезон 1968/69 и 3:1 през сезон 1978/79), а в последните два Дортмунд успява да надделее (2:1 през сезон 2007/08 и 1:0 през сезон 2013/14).

Стартовите състави:

Айнтрахт (Фр): Храдецки, Чандлър, Абрахам, Вайехо, Хектор, Очипка, Гачинович, Медойевич, Фабиан, Сеферович, Ребич

Борусия: Бюрки, Пишчек, Сократис, Бартра, Гинтер, Герейро, Кагава, Шмелцер, Дембеле, Ройс, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички