Как Спайдърмен спечели сърцата на феновете в Дортмунд


Как Спайдърмен спечели сърцата на феновете в Дортмунд

2180 0

Пиер-Емерик Обамеянг си пазеше маската на Спайдърмен за специални поводи. "Обещах на сина ми, че ще я покажа като подарък за третия му рожден ден", призна нападателят след паметната победа с 2:0 над Байерн за Суперкупата на Германия. Това беше перфектният момент за габонеца да демонстрира екстровертната страна на своя характер. Това, всъщност, беше и моментът, който потвърди репутацията му като любимец на феновете в Дортмунд.

Ексцентричният начин на празнуване при гол, с който той стана известен във Франция, все още не беше виждан на германска земя, откакто премина в Борусия от Сент Етиен през лятото на 2013 година. В крайна сметка дългоочакваният миг дойде тази сряда на "Сигнал Идуна парк". Националът на Габон вкара с глава великолепен втори гол, който гарантира триумфа на "жълто-черните", донесъл им рекордна пета Суперкупа в историята.

Това всъщност беше първият изобщо гол за юношата на Милан срещу големия враг от юга и дойде чак в неговия пети мач срегщу избраниците на Пеп Гуардиола. По-важно от самия гол обаче може да бъде наследството, което тази емблематична радост ще остави в съзнанието на известните със своята свръхемоционалност фенове в Дортмунд. Представянията на Обамеянг срещу Байерн досега бяха повод за разочарование за привържениците на Борусия, които, макар че никога не загубиха вяра в техния човек, все още очакваха много повече от нападателя в най-голямото дерби на Германия.

Със сигурност може да се каже, че 13 гола в Бундеслигата за сезон 2013/2014 е добър отговор от новак в немския футбол. Неговата наелектризираща скорост постоянно държеше нащрек феновете, но пък Пиер винаги оставяше сянка на съмнение в своите способности заради липсата на блясък във важните мачове. Това съмнение обаче беше напълно разсеяно срещу баварците. Отдадеността на Обамеянг към каузата на Дортмунд всъщност никога не е била поставяна под въпрос. Той има клубната емблема, изобразена на прическата му от деня, в който пристигна. Нападателят изгради страхотни взаимоотношения със своите съотборници, особено с "Мистър Дортмунд", както обичат да наричат най-големия фен на отбора сред играчите - Кевин Гроскройц.

Никога досега страхотното празнуване с маската не беше видяно на толкова голяма сцена и след толкова решителен гол. Преди да реши да го посвети на своя син, супергероят в "жълто-черно" имаше друго вдъхновение. Неговият близък приятел от периода му в Сент Етиен между 2011-а и 2013-а година - вратарят Жереми Жано, първи извади костюм на Спайдърмен след серия от спасявания в мач през 2005 година. Обамеянг очевидно е взел именно от него идеята за своята запазена марка нарадостта. В деня, в който Обамеянг пристигна в Дортмунд, самият Жано обясни, че Пиер е просто добро момче, коеот мечтае за футбола. Треньорът на Борусия Юрген Клоп пък призна, че няма нищо против отново да види маската на Спайдърмен на главата на своя нападател. "Докато не получава жълти картони за това, че тича с този червен чорап на главата, може да го прави колкото си иска", отсече Клоп за новия любимец на феновете в Дортмунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички