Извадиха от футбола ас от Бундеслигата


Извадиха от футбола ас от Бундеслигата
Снимка: Guliver/GettyImages

1805 0

Байер Леверкузен получи много лоша новина, и то само два дни след края на зимния трансферен прозорец. До края на сезона отборът ще трябва да се лиши от възможността да ползва Хакан Чалханоглу, след като ФИФА наказа разиграващия полузащитник с лишаване от състезателни права за следващите 4 месеца.

Причината за това е съдебен иск, заведен от Трабзонспор, който стигна чак до Спортния арбитражен съд в Лозана. Турският клуб потърси правата си, след като Чалханоглу и неговият баща са отказали трансфер в тима, който е бил задъжлителен.

Ситуацията - през 2011 година 17-годишният играч и баща му получават 100 хиляди евро от клуба, за да подпише с тях след края на сезон 2010/11. Двамата подписват контракт, според който дължат 1 милиона евро на Трабзон, ако се отметнат от уговорката.

Точно това се случва след това - Чалханоглу преподписва договора си с Карлсруе, а след това преминава през Хамбургер и Байер Леверкузен, пренебрегвайки договорката с турския тим.

От САС му наложиха наказание от 4 месеца без право на участие в турнири под егидата на УЕФА и ФИФА, както и с глоба от 100 хиляди евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички