Хайнкес въведе строги правила в Байерн и извън терена


Хайнкес въведе строги правила в Байерн и извън терена
Снимка: Getty Images/Gulliver

1146 0

Новият треньор на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес действа с твърда ръка в германския клуб. Той винаги се е характеризирал с придържане към строга дисциплина и германски ред.

След завръщането си в Мюнхен, Хайнкес е забранил на играчите да използват мобилни телефони в залите за масаж, както и в столовата и съблекалнята. Освен това всички футболисти трябва да почистват след себе си и да се поздравяват с всеки служител на клуба.

Играчите на Байерн са длъжни да се хранят заедно на обяд след тренировка. Специалистът също така е въвел и допълнителни две тренировки в седмицата с треньор по физическа подготовка.

В миналото германецът също имаше големи изисквания към подопечните си. По време на последния си престой на "Алианц Арена" 72-годишният Юп е карал футболистите да носят само бели чорапи. Когато Тони Кроос и Бастиан Швайнщайгер се появили на тренировка с черни чорапи, Хайнкес е бил толкова ядосан, че дори е искал да ги накаже. "Дисциплината започва с чорапите", казал той тогава, според спомените на журналист от "TZ".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички