Хайнкес разкри причините да се завърне в Байерн


Хайнкес разкри причините да се завърне в Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

914 0

Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес разкри причините да се завърне начело на баварците. Днес 72-годишният специалист бе представен официално на поста, като той ще води тима до края на сезона. Хайнкес застава за 4-ти път в кариерата си начело на Байерн, като за последно води баварците през сезон 2012/13, когато спечели требъл с клуба - титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионска лига. След това Хайнкес бе заменен от Пеп Гуардиола, а самият той обяви, че слага край на кариерата си.

„Имаше няколко причини да се завърна. Първата бе приятелството ми с президента Ули Хьонес, също така комуникацията ми с изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге, която запазихме през годините. Разбира се и това, че съм изключително благодарен на клуба. Байерн бе трамплин за моята международна кариера, която продължи в Испания“, коментира специалистът.

„Наистина мислех, че 2013 ще отбележи края на моята треньорска кариера. Въпреки че тогава получих няколко оферти от топ отбори в Европа, те никога не са били вариант за мен. Критиците ще кажат, че съм бил далеч от футбола през последните 4 години, но играта не се е променила толкова много. Следях какво се случва много внимателно. Годите са просто цифра и нищо повече. Някои се чувстват стари и на 45. Аз лично не съм се променил. Чувствам се млад“, каза още Хайнкес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички