Германия полудя по Бейби Моуриньо


Германия полудя по Бейби Моуриньо

1509 0

Бейби Моуриньо е новият хит сред треньорите в Първа Бундеслига - става въпрос за Юлиан Нагелсман, който пое Хофенхайм в критична ситуация миналия сезон и не само спаси отбора от изпадане, а тази година атакува уверено евротурнирите.

Той е роден 1987 година и поради тази причина е определян за "Бейби Моуриньо", като засега наистина има основания за похвали. Само за 9 месеца той направи чудеса в Хофенхайм, като в момента тимът му е трети в класирането и още няма поражение.

Реално преди да поеме Хофе на пожар той не е имал никакъв опит с мъжките отбори, като единствено може да се похвали с титлата при 19-годишните селекции. Отказал е предложението да работи в академията на Байерн и вместо това предпочита да се изгидне постепенно в йерархията в Хофенхайм.

Цели осем футболисти от школата в момента са в първия отбор, а средната възраст е най-ниската в Бундеслигата.

Въпреки че Нагелсман е най-младият постоянен треньор в историята на Бундеслигата, той не е рекордьор. Тази чест принадлежи на Бернд Щобер, който поема „Саабрюкен” едва 24-годишен за гостуването на „Кьолн” на 23 октомври 1976 г. Двубоят е загубен с 1:5.

В останалите големи първенства „Кристъл Палас”" се довери на Атилио Ломбардо през 1998 г., когато той бе на 32 години и 67 дни. Липо Херцка тъкмо е навършил 26, когато е назначен в „Реал” Мадрид пред 1930 г. Във Франция Анри Камарата е на 29 години и 11 дни, когато води първия си мач начело на „Тулуза” през 1945 г. Бившият нападател на Англия Дейвид Плат е на 32 години и 187 дни при назначението си в „Сампдория”" през декември 1998 г.

Никой от тях обаче не може да се похвали с реномето и най-вече с вълнението, което носи Бейби Моуриньо.

с

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички