Директни червени картони и шест гола в Рурското дерби, Борусия се отдалечава от титлата


Директни червени картони и шест гола в Рурското дерби, Борусия се отдалечава от титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

2536 0

Отборът на Шалке спечели 171-ото издание на Рурското дерби, след като се наложи с 2:4 като гост над Борусия Дортмунд. Срещата предложи истинско зрелище и екшън през вторите 45', но загубата е най-тежкото, което домакините можеха да понесат в тази среща.

Марио Гьотце даде аванс на домакините още в 14', но преди почивката гостите осъществиха пълен обрат с попадения на Даниел Калигури и Салиф Сане. След почивката обаче настана истинската битка на "Сигнал Идуна Парк".

Първо Марко Ройс си изпроси нелеп червен картон в 60' след грубо влизане в глезените отзад на съперник. В резултат на това Шалке стигна до трети гол в 62' чрез Калигури отново. В 65' Мариус Волф също си изкара червен картон за същото влизане като това на Ройс. Вместо гостите да вземат инициативата, това се получи в полето на "жълто-черните", които чрез Аксел Витсел се върнаха в срещата 5' преди края. Все пак "кралско сините" взеха своето с попадение на Бреел Емболо, който сложи точка на спора в 86'. 

С тази загуба момчетата на Лусиен Фавр изпуснаха възможността да се изкачат на първата позиция в немската Бундеслига пред Байерн Мюнхен, който е с мач по-малко. В момента шампионите са лидери със 70 пункта, а Борусия остава с 69 и мач повече. Шалке е 15-и с 30 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички