Бъдещият треньор на Байерн ще се израви срещу баварците във финала за Купата


Бъдещият треньор на Байерн ще се израви срещу баварците във финала за Купата
Снимка: Guliver/GettyImages

1343 0

Бъдещият треньор на Байерн Мюнхен Нико Ковач поднесе изненадата в турнира за Купата на Германия и ще се изправи именно срещу бъдещия си тим във финала на надпреварата. Воденият от него Айнтрахт Франкфурт успя да излъже Шалке с 0:1, и то като гост на "Фелтинс Арена", изхвърляйки втория в Бундеслигата на крачка преди решаващата среща.

И двата отбора бяха изключително внимателни в защита през първото полувреме и добрите положения пред двете врати липсваха. Все пак в 32' Бургсталер можеше да се разпише, но ударът му с глава след центриране от корнер беше спасено по отличен начин от Храдецки.

Вратарят на Айнтрахт трябваше да се намесва решаващо отново срещу нападателя на Шалке, след като голмайсторът успя да си освободи място в наказателното поле и да стреля.

В 75' падна и единственият гол. При центриране от корнер Джонатн де Гузман Йович засече с фантастичен удар с десния крак от въздуха и прати топката във вратата. Само две по-късно гол на Шалке беше отменен заради засада.

В 81' току-що влезлият за гостите Фернандес си изкара безумен червен картон, след като фаулира грубо играч на "кралскосините". В края на мача още един гол на домакините заради игра с ръка в наказателното поле - 0:1 и Айнтрахт на финал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички