Борусия продължава да лети високо, Ройс и Алкасер блестят (ВИДЕО)


Борусия продължава да лети високо, Ройс и Алкасер блестят (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

799 0

Тимът на Борусия Дортмунд победи с 2:0 състава на Фрайбург в мач от 13-я кръг на Бундеслигата. Мачът бе изигран на "Сигнал Идуна Парк", а това бе четвърта поредна победа за "жълто-черните" в шампионата.

Голмайстори за Борусия в днешния мач бяха Марко Ройс, който реализира от дузпа в 40-тата минута, и Пако Алкасер в 91-вата минута, който влезе от скамейката. С десетия си гол през сезона "златната" резерва Алкасер повежда еднолично при голмайсторите в първенството. Мениджърът на тима Люсиен Фавър може да е доволен и от постигната суха мрежа, след като в последните мачове отборът му често допускаше попадения.

С тази победа "жълто-черните" продължават да летят високо в първенството, като са убедително начело в класирането. Дортмунд разполага с актив от 33 точки, докато вторите в класирането Борусия Мьонхенгладбах са с 26 точки, но и мач по-малко, тъй като играят в неделя.

Фрайбург от своя страна в четвърти пореден мач не успя да стигнат до успеха, с което се нарежда на 11-о място. В следващия кръг Дортмунд гостува на Шалке в голямото дерби на Германия, докато Фрайбург играе с Ред Бул Лайпциг

Междувременно стана ясно, че атентаторът срещу автобуса на Дортмунд от миналата година е получил своята присъда. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички