Борусия не удържа първенеца Лайпциг в голово зрелище на "Сигнал Идуна Парк"


Борусия не удържа първенеца Лайпциг в голово зрелище на "Сигнал Идуна Парк"
Снимка: Getty Images/Guliver

2460 0

Два от големите фаворити за титлата в Германия - Борусия Дортмунд и Ред Бул Лайпциг, не успяха да се победят след зрелищно дерби от междинния 16-ти кръг на Бундеслигата. Победата на "Сигнал Идуна Парк" на два пъти се устремяваше към домакините, но в крайна сметка точките бяха поделени след равенство 3:3.

В средата на първото полувреме Юлиан Вайгъл изведе Борусия напред в резултата. В 34-ата минута Юлиан Брандт удвои, а с този комфортен аванс "жълто-черните" се прибраха за почивка на полувремето.

През втората част лидерът в Бундеслигата бе прероден. В 47-ата минута голмайсторът на тима Тимо Вернер намали изоставането, а само шест минути по-късно отново той изравни за 2:2. Отговорът на Борусия закъсня само две минути, когато Джейдън Санчо отново даде преднина на домакините.

Всичко вървеше чудесно за "жълто-черните", когато в 78-ата минута "Сигнал Идуна Парк" замлъкна след пронизващ удар на другия класен нападател на Ред Бул - Патрик Шик. До края на мача нито един от двата отбора не успя да се добере до победата.

Така РБ Лайпциг остава на върха в Бундеслигата с 34 пункта - с три повече от втория Борусия Мьонхенгладбах, който е и с мач по-малко. Борусия Дортмунд за момента се задържа на третото място с 30 точки - с две повече от Шалке и с три повече от Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички