Борусия иска 70 млн. и играч, за да пусне Оба-Оба в Арсенал


Борусия иска 70 млн. и играч, за да пусне Оба-Оба в Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1758 0

Борусия (Дортмунд) поиска по-висока цена за своя голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг и в допълнение да вземе под наем нападателят на "артилеристите" Оливие Жиру. В продължение на седмица двата клуба водиха интензивни преговори относно трансфера на Обамеянг.

Няколко британски медии съобщиха, че 28-годишният габонец е готов да премине в лондонския клуб и вече се е договорил за личните условия. Двата клуба обаче все още не могат да постигнат споразумение за трансферната сума.

Вчера в Дортмунд пристигна делегация на Арсенал, водена от изпълнителния директор Иван Газидис. В преговорите участва и началникът на скаутската служба на "топчиите" Свен Мислинтат, работил в Дортмунд в продължение на 10 години.

Арсенал първо имаше готовност да плати 50 млн. евро за Обамеянг заедно с бонусите. Тази цифра не устройва клубът от Бундеслигата и според немския Kicker лондончани са се съгласили да я повишат на 60 млн. евро. Тази оферта обаче също не е била приета и Борусия е склонна да пусне футболиста само за 70 млн. евро и освен това да вземе за 6 месеца Оливие Жиру, тъй като при раздяла с Обамеянг ще остане без водещ голмайстор.

Очаква се Арсен Венгер да се съгласи с преотстъпването на Жиру, а самият французин също е заинтересован от подобна сделка, тъй като ще може да играе редовно в навечерието на Световното първенство в Русия.

Засега единствената пречка са тези 70 млн. евро, които Борусия иска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички