Борусия Дортмунд подписа с пореден млад талант


Борусия Дортмунд подписа с пореден млад талант
Снимка: Guliver/GettyImages

2379 0

Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд финализира трансфера на аржентинеца Леонардо Балерди от Бока Хуниорс. Според информациите договорът на 19-годишния централен защитник е за пет години.

Очакваше се талантливият футболист да пристигне в редиците на ,,жълто-черните“ през следващия сезон, но привличането му стана факт през този трансферен прозорец. Според германските медии контрактът е до юни 2024, а сумата на стойност 16 млн. евро.

"Трансферът на Леонардо Балерди бе заплануван за лятото, но се осъществи сега. Леонардо е интелигентен и силен централен защитник, който играе добре и във въздуха. Щастливи сме от привличането му и че неговият талант ще ни помогне в бъдеще", заяви спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк.

Балерди има пет мача за Бока Хуниорс. Той бе с тима на Аржентина до 20 години, който се подготвя за Южноамериканския шампионат, който започва на 17 януари в Чили, преди да се присъедини към Дортмунд. Бундеслигата подновява тази седмица след зимната пауза, като рурският тим има шест точки преднина на върха в таблицата пред шампиона Байерн Мюнхен.

Прогонен от Ливърпул пък коментира представянето на Санчо с екипа на Борусия - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички