Бивш треньор на Борусия Дортмунд пое Байер Леверкузен


Бивш треньор на Борусия Дортмунд пое Байер Леверкузен
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2063 0

Холандският специалист Петер Бош е новият старши-треньор на тима на Байер Леверкузен, след като замени на поста Хайко Херлих. Новината бе потвърдена от "аспирините" на официалния им сайт.

Херлих бе освободен от поста, въпреки че отборът спечели четири от последните си пет мача и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Представянето на Байер в Бундеслигата през този сезон обаче е колебливо и след 17 кръга тимът заема 9-то място в класирането с 24 точки. 55-годишният Бош постигна най-сериозните си успехи с отбора на Аякс, с който достигна финала на Лига Европа през 2017-та година.

Същото лято той застана начело на Борусия Дортмунд, но периодът му там бе неуспешен и той изкара на "Сигнал Идуна Парк" едва пет месеца. Бош подписва договор с Леверкузен до юни 2020-та година и ще започне работа след коледните празници. Този уикенд се провежда последният кръг на Бундеслигата за годината, като първенството се подновява на 18-ти януари.

През есента Байер бе в една група в Лига Европа с българския шампион Лудогорец - а вече уволненият Херлих се изказа доста ласково за разградчани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички