Байерн завоюва Суперкупата на Германия за рекордния шести път


Байерн завоюва Суперкупата на Германия за рекордния шести път
Снимка: Guliver/GettyImages

931 0

Отборът на Байерн Мюнхен надви Борусия Дортмунд след дузпи и завоюва за рекордния шести пъти Суперкупата на Германия. Мачът се игра на стадион "Идуна Парк" в Дортмунд пред 81 500 зрители.

Редовното време завърши 2:2, като Борусия на два пъти повежда в резултата, но не успя да задържи преднината си. В 12-ата минута Кристиан Пулишич се озова сам срещу Свен Улрайх и технично го преодоля, но само шест минути по-късно Роберт Левандовски възстанови равенството. Пиер-Емерик Обамеянг в 72-ата минута бе изведен на добра позиция и прехвърли стража на баварците за 2:1, но две минути преди края на редовното време след пряк свободен удар в полето на Борусия настъпи разбъркване и Байерн изравни, като попадението бе записано като автогол на вратаря Роман Бюрки.

При първите пет дузпи играчи на двата отбора направиха по един пропуск, след което Марк Бартра не вкара за Борусия, а 21-годишният Никлас Зюле бе точен за баварския колос. Борусия остава с пет победи в двубоите за Суперкупата на Германия, а тези на Байерн вече са шест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички