Байерн се върна на върха след разгромна победа и хеттрик на Хамес


Байерн се върна на върха след разгромна победа и хеттрик на Хамес
Снимка: Getty Images/Guliver

1050 0

Байерн (Мюнхен) разгроми Майнц 05 с 6:0 в последния мач от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Така баварците се върнаха на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Борусия (Дортмунд). Убедителната победа за баварците дойде само няколко дни, след като отпаднаха от Ливърпул в Шампионска лига и се простиха с амбициите си в  турнира.

Още в 3' Байерн откри резултата с гол Давид Алаба, а асистенцията бе на Левандовски. Дикрая на първата част Хамес Родригес и Кингсли Коман направиха разликата класическа. Това обаче не бе всичко от домакините, които забиха още три попадения и през втората част.

Хамес отбеляза още две попадения и бързо оформи своя хеттрик. Младият канадски халф Алфонсо Дейвис в 70' оформи крайното 6:0. Гостите нямаха никаква идея как да противодействат на головата мощ и за целия мач отправиха само един точен удар. С 18-ата си победа за сезона Байерн събра 60 точки и отново е лидер с по-добра голова разлика от Дортмунд. Майнц 05 записа 11-о поражения и е на 13-а позиция с 30 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички