Байерн чупи трансферния си рекорд, а Атлетико се моли баварците да не го правят


Байерн чупи трансферния си рекорд, а Атлетико се моли баварците да не го правят
Снимка: Guliver/GettyImages

1627 0

Ръководството на Байерн Мюнхен е готово да счупи собствения си трансферен рекорд, за да има в състава си една от големите звезди на Мондиал 2018 и един от най-добрите играчи на Атлетико (Мадрид) - Лука Ернандес. Защитникът, който може да играе както отляво, така и в центъра на дефанзивната линия, има клауза за разтрогване на стойност 80 милиона евро, а германският клуб е готов да я плати.

Marca информира за желанието на Байерн да привлече бранителя, който също е твърдо решен да играе в Първа Бундеслига. Първоначално от Атлетико отрекоха подобна информация, но в последните дни правят всичко по силите си да стопират трансфера или поне да го забавят за след края на сезона.

Директорът на тима Мигел Анхел Хил Марин разговаря с представители на Байерн постоянно, а съотборниците на Ернандес в Атлетико го убеждават да остане поне до края на кампанията. Най-активен в разговорите е Антоан Гризман, с когото са съотборници във френския национален отбор, но Ернандес е категоричен - иска в Байерн Мюнхен.

Ръководствата на двата клуба са в добри отношения и е възможно Карл Хайнц Румениге и компания да склонят на молбата на Атлетико, тъй като Ернандес няма да може да играе за Байерн в Шампионска лига. Трансферът почти със сигурност ще бъде осъществен, но най-вероятно ще стане факт след края на сезона. Междувременно стана ясно, че Байерн може да се раздели с една от звездите си още през зимата - вижте подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички