Байерн Мюнхен започна новата година с убедителна победа срещу Херта


Байерн Мюнхен започна новата година с убедителна победа срещу Херта
Снимка: Getty Images/Gulliver

1165 0

Отборът на Байерн Мюнхен записа много важен успех при гостуването си на Херта Берлин. Баварците спечелиха на „Олимпиащадион“ с 0:3. Томас Мюлер откри резултата в началото на втората част, а Роберт Левандовски добави още едно попадение от дузпа. Тиаго Алкантара направи резултата класически в края на срещата, а Иван Перишич също записа името си сред голмайсторите.

Първото полувреме на „Олимпиащадион“ завърши без попадения, но най-интересното в мача тепърва предстоеше. В 60-тата минута баварците стигнаха до откриване на резултата. Играчите на Ханзи Флик направиха отлично разиграване в наказателното поле на Херта, при което Иван Перишич свали топката на Томас Мюлер и бившият немски национал откри от непосредствена близост – 0:1! Малко след първото попадение гол на Роберт Левандовски бе отменен, тъй като съдията видя нарушение в атака при попадението. В 70-тата минута Лукас Клюнтер задържа Леон Горецка в наказателното поле и съдията Тобиас Щилер отсъди дузпа. Зад топката застана Роберт Левандовски и не сбърка – 0:2!

Три минути по-късно резултатът на стадиона в Берлин стана класически. Тиаго Алкантара нахлу в наказателното поле и с мощен шут направи резултата 0:3! До края на срещата обаче имаше време за още един гол. В 84-тата минута топката бе центрирана по чудесен начин от Томас Мюлер и Иван Перишич вкара с глава за 0:4!

Това бе 4-ти пореден успех за Байерн Мюнхен в Бундеслигата. С победата „баварският гранд“ се връща на второто място в подреждането, като събира актив от 36 точки и е на 4 зад лидера РБ Лайпциг, който има 40, след като днес също спечели своя двубой. Херта остават на 14-тата позиция с 19 точки, като тимът е само на две точки над опасната зона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички