Айнтрахт (Франкфурт) срази Байерн (Мюнхен) и отмъкна Купата на Германия


Айнтрахт (Франкфурт) срази Байерн (Мюнхен) и отмъкна Купата на Германия

2888 0

Айнтрахт (Франкфурт) срази Байерн (Мюнхен) с 3:1 във финала за Купата на Германия и изненадващо спечели трофея. По този начин бъдещият треньор на баварците Нико Ковач отмъкна трофея и се сбогува по отличен начин с отбора си. 

Изненадващо в 11' Айнтрахт поведе, Кевин-Принс Боатенг плъзна топката към Анте Ребич на границата на наказателното поле и той намери долният ляв ъгъл на вратата с чудесен удар. Две минути преди гола Левандовски нацели гредата след пряк свободен удар. В 25' Левандовски отново имаше шанс пред себе си, но ударът му мина встрани от дясната греда.

8 минути след подновяването на играта Джошуа Кимих отигра към Роберт Левандовски, чийто отклонен удар от наказателното поле премина покрай безпомощния вратар. изравнителното попадения обаче не отказа Айнтрахт и играчите продължиха да търсят ново попадение. В 82' Анте Ребич връхлетя върху отскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар във вътрешната страна на лявата греда - 1:2. Ситуацията беше разглеждана на ВАР, защото при отнемането на топката преди паса към Ребич топката се удари в ръката на Боатенг. Съдиите прецениха, че това не е било умишлено и зачетоха попадението. 4 минути пред това попадение Хумелс с глава прати топката в напречната греда. В шестата минута на добавеното време Гачинович подпечата успеха на своя тим, който донесе Купата на Германия. В добавеното време се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на "орлите", при която имаше съмнения, че Боатенг фаулира Хавиер Мартинес, но реферът не посочи бялата точка и след като изгледа на повторение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички