Агентът на Йозил изригна срещу Хьонес


Агентът на Йозил изригна срещу Хьонес
Снимка: Getty Images/Guliver

1412 0

Месут Йозил се превърна в главно лице на разярилия се скандал след оттегянето му от националния отбор на Германия. Агентът на футболната звезда  – д-р Еркут Согут също се намеси, като отвърна подобаващо на гандиозните критики, които президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес отправи футболиста. 

"Коментарите на г-н Хьонес тотално не отговарят на темата, защото те нямат нищо общо с футбола. Той се опитва да отклони вниманието от истински проблем – проблема за расизма и дискриминацията в Германия, който излиза на показ отново всеки ден в немското общество.

Той твърди, че Месут е бил „призрак” години наред, но кой „призрак” ще спечели всички тези награди и ще постигне всички тези успехи? Месут създаде повече шансове по време на Мондиал 2018 средно на 90 минути от всеки друг играч, но разбира се, Хьонес избра него за своя критицизъм. Като президент на Байерн Мюнхен за него не беше най-добре да се фокусира върху представянето на неговите футболисти, тъй като осмина от състава на Германия играят за клуба", заяви Согут.

"Както Месут заяви в своето изявление, той приема разумните и справедливи критики за своя футбол, като ги счита за неразделна част от играта. Въпреки това г-н Хьонес не може да представи нито едно истинско доказателство, с което да подкрепи глуповатите си твърдения, които са силно преувеличени. В този случай статистиките говорят ясно. Двадесет и три гола, 40 асистенции – което е рекорд за Германия – и петкратен Германски футболист на годината, като три от наградите идват след 2014-а (когато бе спечелена последната за страната световна купа – б.р.).

Очевидно е, че коментарът му за липсата на единоборства от Месут е напълно неверен и изсмукан от пръстите. Но, за да бъде ясно на всички, по време на Мондиал 2014 и UEFA EURO 2016 Месут спечели 65 процента от своите дуели средно на мач, още повече, че беше най-важният играч в мачовете срещу Франция и Италия през 2016-а, което отново осмива нелепите твърдения. Фактите говорят сами по себе си и, всъщност, кой е той, че да говори за Месут по такъв начин? Тези лъжи са евтини, подчинени на предразсъдъци и им липсва каквато и да е основа и спомагат за разпространението на обидни новини.

Отправянето на луди коментари относно футбола на Месут, поне той така мисли, би създало голяма реакция и би прикрило истинския проблем. Става дума за проблем, от който той и много други в Германия се страхуват да застанат лице в лице, проблем, който е по-добре да бъде заметен под килима, защото истината не е удобна. Г-н Хьонес демонстрира дълбочината на своя характер и истинската си персона като игнорира всичко това и прави идиотски коментари за футбола. Е, аз няма да му позволя да успее. Месут даде всичко за Германия на и извън терена и допринесе повече за страната, отколкото самият той бе мечтал”, завърши д-р Согут.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички