10 години по-късно: Домовчийски и последният гол, допуснат от Кан


10 години по-късно: Домовчийски и последният гол, допуснат от Кан
Снимка: Getty Images/Gulliver

5608 0

На този ден (17.05) преди 10 години Оливер Кан допуска последния официален гол в своята врата. Попадението е отбелязано от българския нападател Валери Домовчийски, който по това време играе като преотстъпен от Левски в Херта Берлин. Бившият играч на "сините" изкара три години (от 2008г. до 2011г.) в немския отбор, като има 61 мача и 8 отбелязани попадения.

Така той остава в историята като последния, който се разписва във вратата на великия Кан. Тогава шампионът Байерн (Мюнхен) постига победа у дома с 4:1, но легендарният вратар на успява да приключи кариерата си без допуснат гол. Домовчийски влезе в игра като резерва в 71-ата на мястото на сърбина Марко Пантелич, като му бяха необходими само 13 минути за да се разпише за първи път в немското първенство. 

Един от най-добрите вратари в последните десетилетия тогава казва край след близо 20-годишна кариера, 14 години от които в Байерн Мюнхен. Той се оттегля след спечелен дубъл с баварците  през сезон 2007/2008. На 2 септември 2008 г. Кан изиграва своя бенефис. Мачът е между Байерн и Германия, който завършва 1:1. Последният му мач за Байерн е на 27 май 2008 г. срещу Мохун Баган по време на турнето на баварците в Азия. Мачът завършва 3:0 за Байерн, а Кан отстъпва мястото си на Рензинг в 55-та минута.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички