(ВИДЕО) Борусия Дортмунд с жестока издънка срещу дебютанти


(ВИДЕО) Борусия Дортмунд с жестока издънка срещу дебютанти
Снимка: Getty Images/Guliver

1003 0

Абсолютният дебютант РазенБалшпорт Лайпциг сензационно надви Борусия Дортмунд с 1:0 в мач от втория кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Ред Бул Арена".

Германският вицешампион беше по-добър през първото полувреме, но не успя да стигне до чиста голова възможност. Андре Шюрле беше сред най-дейните, като той нацели напречната греда към края на мача.

Единственият гол в срещата бе дело на Наби Кейта чак в 89-та минута, като преди това цял мач атомното нападение на Борусия Обамеянг, Шурле и Гьотце не успя да направи нищо пред противниковата.

Томас Тухел нахока критиците на Гьотце

Така РБ Лайпциг се изкачи до 5-то място, а Дортмунд са 8-ми с едва три точки и амбициите им за титлата започват да избледняват още в началото.

Наставникът на Дортмунд Томас Тухел потърси вината в своите футболисти за загубата.

Тази вечер научих много за моя тим. Беше очевидно, че шестима от играчите ни допуснаха прекалено много непредизвикани грешки.

Става дума за четиримата в отбрана и двамата дефанзивни полузащитници пред тях, които бяха отговорни за започването на атаките. Имаше много неточности заради липса на концентрация. По тази причина играта ни беше доста вяла и така и не успяхме да контролираме мача", заяви Тухел

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички