ПСЖ взе пълния актив точки от гостуването на Монпелие, но даде свидни жертви (ВИДЕО)


ПСЖ взе пълния актив точки от гостуването на Монпелие, но даде свидни жертви (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4968 0

ПСЖ стигна до трудна победа над Монпелие в мач от 21-ия кръг на Лига 1. Парижани надделяха с 3:1 като гост, но загубиха Килиан Мбапе и Серхио Рамос поради травми.

Срещата започна чудесно за паржани. Рамос бе фаулиран в противниковото наказателно поле и веднага бе отсъдена дузпа. Килиан Мбапе се нае с отговорността да я изпълни, но ударът му бе спасен. Впоследствие обаче 11-метровият наказателен удар бе повторен, но Лекомт отново отказа голмайстора на Мондиал 2022, който по-късно получи контузия и бе заменен от Екитике.

Малко по-късно се наложи и Серхио Рамос да бъде сменен, тъй като получи сериозен удар в главата. На негово място се появи Ренато Санчес. В 35-ата минута Меси вкара топката във вратата, но след намеса на ВАР стана ясно, че аржентинецът е бил в положение на засада и голът бе отменен.

През втората част бе отменено и страхотно изпълнение на Хакими отново поради засада. В крайна сметка ПСЖ счупи каръка и Фабиан Руис даде преднина на парижани, Меси покачи на 2:0 в 72-ата минута. Стефи Мавдиди се разписа за 2:1 в 89-ата минута, но в самия край на мача резервата Заир-Емери се превърна в най-младия голмайстор в историята на ПСЖ, оформяйки крайното 3:1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 7-ата минута Серхио Рамос бе фаулиран в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за ПСЖ. Мбапе застана зад топката, но ударът му бе спасен от Лекомт. Впоследствие 11-метровия наказателен удар бе бит отново, тъй като Лекомт прекрачи гол линията си преди изпълнението. Стражът обаче отново отказа Мбапе, избивайки удара му в гредата, при добавката пък Килиан изпусна на празна врата.

Video edited on Kapwing

В 20-ата минута грешникът Мбапе получи травма и падна на земята. В крайна сметка стана ясно, че няма да може да продължи играта и Галтие го замени с Юго Екитике. Десет минути по-късно се стигна до нова принудителна смяна за парижани. Серхио Рамос получи сериозен удар в главата и бе заменен от Ренато Санчес, което до голяма степен промени схемата на игра на ПСЖ.

В 35-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на домакините. Витиня успя да я отклони към Лионел Меси, който съумя да я промуши между Лекомт и гредата, за да открие. Впоследствие обаче стана ясно, че аржентинецът е бил в положение на засада и голът бе отменен. До края на първото полувреме парижани се опитваха да открият, но така и не стигнаха до нещо по-сериозно пред противниковата врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хакими успя да разпечата вратата на Лекомт, без да му остави никакви шансове. Мароканецът стреля от близо 20 метра, а ударът му бе прекалено силен, за да може да бъде спасен. В развитието на атаката обаче футболист на парижани бе в засада и зрелищния гол бе отменен. В 55-ата минута обаче ПСЖ счупи каръка и Фабиан Руис вкара топката в противниковата врата и даде преднина на своите - 1:0 за гостите.

Video edited on Kapwing

В 72-ата минута ПСЖ организира чудесна атака, която мина през Ренато Санчес, Екитике и Фабиан Руис, като последния успя да изведе Лео Меси сам срещу Лекомт, а аржентинецът не сбърка - 2:0 за парижани.

Video edited on Kapwing

В 89' Стефи Мавдиди върна един гол за домакините и направи края на срещата доста по-интересен. Радостта на Монпелие обаче бе кратка, тъй като резервата Заир-Емери се превърна в герой за ПСЖ и оформи крайното 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Монпелие: Лекомт, Естев, Жермен, Куяте, Льороа, Мавидиди, Мауаса, Савание, Сако, Шотар, Юлиен

ПСЖ: Донарума, Витиня, Данило, Маркиньос, Мбапе, Мендеш, Меси, Рамос, Руис, Солер, Хакими

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ влиза като абсолютния фаворит в днешната среща. Момчетата на Кристоф Галтие са на първата позиция във френския елит и бяха "разтресени" от равенството в миналия кръг с Реймс. Според мнозина днес те ще търсят мъст и ще се целят в грабването на трите точки.

Отборът на Монпелие сложи край на серия от четири поредни загуби във всички турнири, побеждавайки Оксер през изминалия кръг. Домакините обаче нямат голям късмет срещу ПСЖ, тъй като са загубили последните си пет сблъсъка срещу парижани.

Кристоф Галтие няма да може да разчита на футболисти като Преснел Кимпембе, Норди Мукиеле и Марко Верати, а малко преди срещата стана ясно, че Неймар също ще бъде аут.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Жереми Пиняр.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички