Олимпик Марсилия отстрани ПСЖ за Купата и шокира Лео Меси и Неймар (ВИДЕО)


Олимпик Марсилия отстрани ПСЖ за Купата и шокира Лео Меси и Неймар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7510 0

ПСЖ бе отстранен от Олимпик Марсилия в мач от осминафиналната програма за Купата на Франция. Срещата завърши при резултат 2:1 за марсилци на "Велодром".

Резултатът в Марсилия бе открит в 31-ата минута. Серхио Рамос извърши нарушение срещу Ченгиз Юндер в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за марсилци. Зад бялата точка застана Алексис Санчес и не сгреши. Малко по-късно Неймар разтресе страничния стълб с хубав удар по земя в опита си да изравни.

В крайна сметка, секунди преди края на първата част, Серхио Рамос бе намерен след центриране от корнер и изравни с прецизен удар с глава. През втората част Марсилия продължи да натиска и си върна преднината след страхотен гол на Малиновский.

В последните минути на мача ПСЖ натискаше сериозно, но добре стоящата защита на домакините отказа офанзивното ядро на парижани.

Олимпик Марсилия продължава напред към четвъртфиналите, а ПСЖ си тръгва от надпреварата с празни ръце.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ успя да създаде първото по-сериозно положение в мача. Нуно Мендеш бе изведен в наказателното поле на домакините и стреля от малък ъгъл, но Пау Лопес успя да спаси. В шестата минути Джанлуиджи Донарума също показа своите качества, спасявайки силен удар на Верету. 5 минути по-късно домакините стигнаха до нов шанс, но важна намеса на Мендеш предотврати сигурен гол.

Последваха много силни минути за домакините. "Синьо-белите" покачиха оборотите и като че ли ПСЖ не можеше да смогне на бързата игра. Матео Гендонзи бе много близо до гола в 26-ата минута. Футболистът овладя топка в наказателното поле и нанесе удар към вратата на Донарума, но италианският страж опази мрежата си суха.

В 30-ата минута Юндер успя да се измъкне на Серхио Рамос и навлезе в наказателното поле на парижани. Испанецът съумя да спре пробива му с нарушение, след което бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Алексис Санчес и не сбърка от 11 метра - 1:0 за Олимпик Марсилия

Video edited on Kapwing

В 38-ата минута Лео Меси се размина с гола, след като ударът му от пряк свободен удар мина много близо до страничния стълб. 2 минутки по-късно Неймар пък нанесе опасен удар по земя, но топката срещна страничния стълб. В самия край на първата част парижани изпълниха първия си корнер. Топката бе центрирана към Серхио Рамос, който с глава съумя да изравни и направи резултата 1:1.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха по-стабилно втората част и успяха да си върнат преднината в резултата. Първо удар на Алексис Санчес бе блокиран от бранител на парижани, но при добаваката Малиновски не остави шанс, на който и да било от гостите, и с мощно воле направи резултата 2:1.

Последваха силни минути за парижани. Галтие направи няколко офанзивни смени, а неговите възпитаници разиграваха със спокойствие в противниковата половина. Футболистите на марсилци обаче се защитаваха много умело и не допуснаха нещо по-опасно пред своята врата. 

В 79-ата минута Лео Меси бе много близо до гола. Аржентинецът влезе в наказателното поле и стреля, за негово съжаление обаче ударът бе неточен, като бе пропиляна страхотна възможност за гол. В самия край Серхио Рамос вкара топката във вратата на марсилци, но той бе в засада и попадението веднага бе отменено.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Олимпик Марсилия: Лопес, Колашинац, Мбемба, Жиго, Ронже, Клаус, Верету, Гендонзи, Малиновски, Санчес, Юндер

ПСЖ: Донарума, Хакими, Рамос, Маркиньос, Мендеш, Верати, Витиня, Фабиан, Данило, Меси, Неймар

ПРЕДИ МАЧА

Първенеца в Лига 1 - ПСЖ, продължава да мечтае за още трофеи. Очаква се, че момчетата на Кристоф Галтие ще направят всичко възможно, за да се доберат до трофея във вътрешния турнир, с което да докажат, че продължават доминацията си на френската футболна сцена.

Олимпик Марсилия обаче ще направи всичко възможно да развали плановете на парижани. Отборът обаче сложи край на добрата си серия от 3 победи и 1 равенство, губейки с 1:3 от Ница в Лига 1 през изминалия уикенд. Възпитаниците Игор Тюдор ще се опитат да се върнат на победния път.

ПСЖ и Марсилия вече се срещнаха един срещу друг по-рано през сезона на 16-ти октомври. Тогава парижани се наложиха у дома с минималното 1:0, а автор на попадението бе Неймар.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Франсоа Летексие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички