Жиру вярва, че Франция може да триумфира и на Евро 2020


Жиру вярва, че Франция може да триумфира и на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

996 0

Нападателят на Франция Оливие Жиру вярва, че отборът има шанс да повтори постижението на сънародниците си отпреди 20 години и да спечели титлата от Европейското първенство след тази от Световното в Русия.

Златното поколение на "петлите" от края на миналия век триумфира на домашния Мондиал през 1998, а две години по-късно спечели и титлата от Европейското първенство в Белгия и Холандия. Жиру, който не отбеляза нито един гол в Русия, но бе с важна роля за успеха на Франция, вярва, че този отбор може да спечели Евро 2020.

"Имаме много млади и талантливи играчи и ще продължим по същия начин. Искаме всички от Световното първенство да участват и на Европейското. Намираме се в добър период. Всеки отбор притежава собствен стил и ние използваме нашите качества, солидни сме. На Световното първенство винаги водехме в резултата, като изключим девет минути срещу Аржентина. Така че просто трябваше да държим резултата. Понякога трябва да си умен", коментира Жиру след нулевото равенство с Германия в Мюнхен. "Срещу Германия не отбелязахме, но бяхме много ефективни в защита. Вратарят се представи страхотно в дебюта си и показа, че той е бъдещето на Франция, след като Юго Лорис се откаже", сподели нападателят на Челси. Утре Франция посреща Холандия във втория си мач от Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички