Вместо титла ПСЖ получи як пердах в Лил (ВИДЕО)


Вместо титла ПСЖ получи як пердах в Лил (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2295 0

Френският гранд Пари Сен Жермен изживя тежка нощ в Лил. Отборът на Томас Тухел беше отишъл в Лил, за да си подпечата предсрочно титлата на Франция, но получи здрав пердах. "Песовете" наръфаха пет пъти именития си съперник и ги победиха с 5:1. Толкова голове във вратата си парижани не са допускали от 19 години насам.

Домакините поведоха още в 7' след автогол на Тома Мюние. Четири минути по-късно Хуан Бернат изравни, а мъничко след това втори гол на Мбапе беше отменен заради засада. Тежкото започна в 38', когато Бернат получи директен червен картон за груб фаул и остави гостите в малцинство.

Лил започна да пердаши в 51', когато Никола Пепе се разписа след чудесен пас на Иконе. В 65' Лил вкара трети гол, с който пречупи съперника. Иконе с нов страхотен пас намери Жонатан Бамба, който не сгреши. Домакините започнаха да се забавляват на терена и до края мушнаха още два гола във вратата на Ареола. Те бяха дело на Пепе в 71' и на Жозе Фонте в 84'.

След резила ПСЖ остава на върха с 81 точки, със 17 пред Лил, при оставащи 6 кръга до края на първенството. ПСЖ има отложен мач в сряда срещу Нант и в него може да стане шампион, ако спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички