Световната титла на Франция струва 9 млн. долара на китайска фирма


Световната титла на Франция струва 9 млн. долара на китайска фирма
Снимка: Getty Image/Guliver

1587 0

Китайският производител на кухненски уреди Vatti съобщи, че досега е направил назад с девет милиона долара, изпълнявайки облог, че ще възстанови платеното от клиенти, ако Франция спечели Световната купа.

Vatti един от спонсорите на френския отбор, плаща, след като петлите победиха Хърватия с 4: 2 на финала в Москва преди две седмици. Според последните данни от Vatti китайската фирма е направила възстановявания - в брой или чрез карти - повече от 62 милиона юана.

И цената за Vatti за успеха на "сините" не спира там, тъй като част от плащанията, направени от клиенти, все още не са им възстановени. Общо за „веселото“ маркетингово решение компанията ще олекне с 12 млн. долара. Вати, основана през 1992 г., обеща преди Световното първенство да възстанови плащанията на клиентите, купили "Шампионския пакет" от избрани продукти, ако Франция вдигна трофея. "Сумата за погасяване може да е значима, но тя е включена в годишния ни бюджет. Няма да има огромни последици за компанията", заяви пред медиите представител на компанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички