Прокуратурата във Франция започна разследване срещу ПСЖ


Прокуратурата във Франция започна разследване срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images/Gulliver

1060 0

Френската прокуратура е започнала разследване относно расовото профилиране в шампиона на страната Пари Сен Жермен. За тази незаконната практика стана ясно от сайта за местния сайт за разследващата журналистика Mediapart.

Клубът вече проведе вътрешно разследване по случая, но не откри доказателства за дискриминация. Расовото профилиране във Франция е незаконно. Mediapart твърди, че разграничението е било използвано за подписа на нови млади футболисти.

Противоречието достига върховата си точка през март 2014 година, когато вниманието на скаутите на ПСЖ е привлечено от 13-годишния талант Ян Гбохо, който тогава се състезаваше за тима на Роуен в района на северна Франция. Скаут на шампионите е определил произхода на играча като "западноиндийски“ през ноември 2013 година. При попълването на бланката има четири опции до графата етнос: френски, северноафрикански, западноиндийски и африкански.

ПСЖ влезе в радара и други "разследващи". От "Football Leaks" разкриха "мегаломанските" изисквания на Мбапе, за да подпише с парижани

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички