Поредният шокиращ трансфер от Европа към Китай показва ясната промяна във футбола


Поредният шокиращ трансфер от Европа към Китай показва ясната промяна във футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

7158 0

Китайската Супер Лига може да се обогати с още едно звездно попълнение, което загатва, че е напълно вероятно да сме свидетели на сериозна промяна в световния футбол.

Архитектът на титлата на Монако - Леонардо Жардим, който изведе своя тим до полуфинали в Шампионска лига през вече изминалия сезон, е дал съгласието си да е поеме китайския Бейжинг Гуоан.

Офертата, за която разкрива португалският ежедневник "A Bola", е за 3 години, а на сезон 42-годишният наставник ще прибира колосалните 12 милиона евро. Това ще го превърне в един от най-добре платените треньори в света.

Жардим е един от най-добрите в своята професия и след сензационните неща, които направи с отбора на Монако, се очакваше той да поеме далеч по-именит клуб, но фактът, че в пика на кариерата си португалският специалист избира Китай говори за сериозното отношение, което има азиатската държава към развитието на футбола.

Редица футболисти вече избраха Супер лигата, като сред най-големите имена са Хълк, Оскар и Карлос Тевес, но е притеснителен фактът, че треньор от ранга на Жардим също е склонен да продължи кариерата си в Китай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички