Паулета: Ибра ще вкара още не малко, с партньори като Ди Мария


Паулета: Ибра ще вкара още не малко, с партньори като Ди Мария

1580 0

Бившият играч на Пари Сен Жермен Педро Паулета не съжалява, че рекордът му от 109 гола с фланелката на френския тим бе подобрен от звездата на парижани Златан Ибрахимович. След мача с Олимпик Марсилия, в който Златан се разписа на два пъти и стана водещ реализатор на отбора, Паулета говори пред "L’Equipe" по повода.

Вашият рекорд падна. Не много добра новина?

- Не, напротив. Всички мои рекорди все някога трябва да паднат. Днес това направи Ибрахимович - велик играч, велик нападател. Радвам се, че именно той постигна нов рекорд, защото е един от тримата или четиримата най-велики играчи в света.

Ако Ибра бе играл по ваше време, когато ПСЖ не беше толкова силен, щеше ли да вкара толкова голове?

- Разбира се, ако играеш с класни съотборници, в класен отбор, възможностите да вкараш са повече. Но няма съмнение и че Златан е специален играч, огромен талант и само заради него Париж се разви толкова и стана един от водещите клубове в Европа. На Златан, за разлика от на мен, му провървя повече.

Когато той подписа договор с ПСЖ, веднага може би се е промъкнала мисъл в главата ви, че вашият рекорд ще бъде подобрен?

- Подобно предчувстие вече съм имал - историята с Роналдо (преди две години той подобри рекорда на Паулета по отбелязани голове за националния отбор на Португалия). Когато се появи играч от такъв мащаб, веднага ти става ясно, че от теб вече нищо не зависи.

Ако бяхте в един отбор, щяхте ли да играете за Ибрахимович?

- А защо не? Щяхме да сме много ефективни, защото сме различен тип играчи.

С какво се отличава Ибра?

- Много е силен физически. И се случва действително рядко един футболист с такъв ръст и тегло да е и толкова техничен. Аз бях играч, нансящ последния удар. Моята задача бе само да вкарвам. Той обаче се връща и назад, участва повече в играта. И в това отношение дори не бива да ни сравнявате.

Ибра не е много общителен човек. Въпреки това, говорили ли сте с него на тема рекорда?

- Не, но ние сме се срещали два-три пъти - поздравихме се един друг и толкова. Но го поздравявам, защото много ми допада като футболист.

Как мислите, колко гола ще вкара той този сезон?

- Мисля, че няма да отбележи по-малко от миналия сезон, освен ако, разбира се, не се контузи и бъде във физическа форма. Ще вкара още не малко, с такива партньори като Ди Мария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички